Varför ska jag serva och rengöra min luftvärmepump?
Precis som med andra saker i ditt hem så som ny olja i bilen, avfrostning av kylskåp och nya takpannor på huset så behöver även luftvärmepumpen servas med jämna mellanrum för att fungera så bra som möjligt. Värmepumpar är numera ganska vanliga i svenska hus då de är en smart och energisparande lösning och en välservad värmepump håller längre och arbetar mer effektivt.

Detta ingår i luftvärmepumpsservice:

Rengöring av innerdel:

Rengöring av grovfilter

Bakteriedödande behandling av kondensorn

Rengöring av fläkthjul

Rengöring av innerdel:

Rengöring av droppskål

Tvätt av kondensor

Rengöring av droppskålen för kondensvatten

Rengöring av utedel:

Invädig rengöring av smuts

Rengöring av fläktblad

Rengöring av förångare vid behov

Service
Med en servad luftvärmepump kan man förebygga eller undvika skador som skulle ha gjort att man kanske måste byta ut hela enheten. Utslaget över tid är regelbunden service mer ekonomiskt än ett nyköp eller utbyte, om man inte specifikt är ute efter en ”uppgradering”. En välservad och ren värmepump blir nästan som en ny värmepump.

Rengöring
Filtren på pumpen är till för att fånga och hålla smuts och damm borta från pumpens inre då om luftpassagen blockeras så minskar effekten och risken för skador ökar. Därför är det viktigt att rengöra filtret regelbundet och byta ut det vid behov. All smuts fastnar inte i filtret utan åker in i innerdelens kondensor och fläkt. Detta kan leda till att mögel och bakterier växer till sig och sedan sprids med luften. Samma tumregler gäller utedelen, om den får in smuts eller löv så minskar effekten och skaderisken ökar. Minskad effekt ger omedelbart utslag på energibesparingen, regelbunden service och rengöring kommer göra att man upptäcker problem tidigt och åtgärda dem innan de fordrar dyra åtgärder. Vi kan hjälpa till med både service och rengöring av din luftvärmepump.

Rengöring luftvärmepump

Akono AB rengöring av luftvärmepump

Kontakta Oss

Beställ här:

Om du har frågor eller vill boka Akono Ventilation kan du klicka på länken nedan.

Kontakta Oss