020-123 900 [email protected]

Avloppsrensning

Akono arbetar med avloppsrensningar över hela Sverige. Vi utför en avloppsrensning när du har stopp i avloppet eller när du vill göra en underhållsrensning.

Undvik stopp och blockeringar i rören

Stopp i avloppet är något vi alla förr eller senare råkar ut för. Det kan bero på att föremål fastnar i vasken eller duschbrunnen vilket slutligen leder till att det svämmar över. Stopp i avloppet drabbar de flesta av oss och oftast vid olägliga tillfällen.

Ett tecken på att man behöver rensa sina avlopp är att vattnet börjar rinna undan saktare i handfat, golvbrunnar och vask. I duschen kan man även märka av en unken lukt.

För att åtgärda detta så finns det som tur är olika hjälpmedel och metoder för att få vattnet att rinna igen och bli av med stoppet. Kemiska och frätande propplösare som kaustiksoda eller lut är absolut ingen bra lösning. Dessa frätande medel kan orsaka skador både på människor och även själva rören.

Oftast görs avloppsrensningar när skadan redan är skedd. Men en förebyggande avloppsrensning förhindrar att smuts och avlagringar får fäste i rören och minskar också risken för mögelbildning.

Avloppsrensning med rensvajer

Om problemet är akut så fungerar det att använda en vaskrensare eller rensband som fiskar upp det som fastnat. Detta är dock endast en tillfällig lösning. Det kan därför vara bra att anlita en professionell firma som gör en grundlig rensning med rensvajer för att undvika upprepade problem med avloppen.

Stopp i avloppet är ett problem som oftast uppstår vid fel tillfällen som helger och kvällar, i dessa fall måste man tillkalla en jour som får komma ut och den prislappen landar oftast på den dubbla summan mot vad du vanligtvis får betala.

KÖK

Eftersom man sköljer av tallrikar, bestick och annat i vasken så ökar detta beläggningar i röret och fett som har samlats under många års tid kan sitta som sten.

TVÄTTSTUGA

Det samlas mer än vad man tror när tvättmaskinen tömmer sitt vatten: Hår, tvättmedel, sköljmedel och en massa textilfibrer som tillsammans blir till en ”kletig” massa i röret vilket leder till stopp.

BADRUM

Stopp i badrummet uppstår oftast i duschen. Hud- hår- tvål- och shampoorester täpper lätt till golvbrunnen vilket gör att dräneringen ej fungerar som den ska.

Priser

Rensning Av Upp Till 5 Avlopp2 995 kr*
Rensning Av Upp Till 8 Avlopp3 995 kr*
Rensning Av Upp Till 11 Avlopp4 995 kr*
Rensning Av Upp Till 5 Avlopp + Rengöring av Imkanal samt Frånluftsventilation4 595 kr*
Rensning Av Upp Till 8 Avlopp + Rengöring av Imkanal samt Frånluftsventilation5 595 kr*
Rensning Av Upp Till 11 Avlopp + Rengöring av Imkanal samt Frånluftsventilation6 595 kr*

*Obs. samtliga priser är inkl moms samt efter ROT-avdrag.

Kontakta oss idag för mer information om våra tjänster eller en bokningsförfrågan!