020-123 900 [email protected]

Om Akono

Akono AB Värme & Ventilation

Välkommen till Akono AB Värme & Ventilation. Vi förser tjänster som ämnar att göra ditt hem säkrare och mer trivsamt att bo i. I skrivande stund att har vi hjälpt tusentals svenska fastighetsägare med allt från ventilation och värmepumpar till takvård och taktvätt. Vi utför även arbeten i bostadsrättsföreningar och samfälligheter. Inget jobb är för stort eller för litet för oss.

Styrkan hos Akono AB ligger i våra lokala tekniker som ska utföra ett professionellt arbete och samtidigt få dig som kund hos oss att känna dig väl omhändertagen. Fråga gärna vår tekniker när denne kommer på besök om tips och förbättringsåtgärder som du kan göra i ditt hem, då med fokus på ventilation, värmepumpar och takvård & taktvätt.

Idag utför Akono takvård och taktvätt i hela södra Sverige. Taktvätt i Malmö och Höllviken med omnejd är vanligast men givetvis har vi även flera arbeten i allt från Helsingborg och Halmstad i nordväst till Kristianstad och Simrishamn i öst. Ventilation utför vi över hela Sverige. Där har Akono Ventilation täckning i allt från storstäder som Stockholm och Göteborg till mindre orter som Finspång och Piteå. Likaså luftvärmepumpar servar vi rikstäckande både i storstäder som Stockholm, Göteborg och Malmö och mindre orter som Skövde, Visby och Munkfors.

Akono sprider budskapet om säkrare hem

Lagkravet på obligatorisk rengöring av imkanalen (köksfläktens anslutning till skorstenen) togs bort 2004. På den tiden fick man en påminnelse i brevlådan när det var dags för rensning. Nu är det istället upp till fastighetsägaren själv att se till att kanalen blir rengjord. Dessvärre glöms detta ofta bort då kunskapen om riskerna med en smutsig imkanal är låg bland svenska fastighetsägare.

Räddningstjänsten går ofta ut med uppmaningar till allmänheten med farorna runt spisen. Spisbränderna är idag så vanliga att de har gått om soteld. Dagens Nyheter publicerade nyligen en video tillsammans med Brandkåren Attunda. Där visade de vad som händer när man försöker släcka brinnande matolja med vatten.

Även Akono AB arbetar aktivt med att informera allmänheten om riskerna som en smutsig imkanal medför och hur illa det kan gå om olyckan är framme. Till vänster kan du läsa ett av de reportage som gjorts med oss, denna gången i Jönköpings-Posten, när vi varit ute och gjort arbeten hos kund.

Kontakta oss idag för mer information om våra tjänster eller en bokningsförfrågan!