020-123 900 [email protected]

Rengöring av imkanal

Visste du att spisbränder är den vanligaste brandorsaken i bostäder? En kökskanal fylld med smuts och fett från matlagning ökar markant brandspridningen när olyckan är framme.

Minska brandspridningsrisken i köket

Köksbränderna ökar i Sverige i så hög takt att de nu är vanligare än sotbränder. Vad som ofta sker är att kastruller glöms på spisplattan och fattar eld. Detta sprider sig sedan upp i köksfläkten och vidare upp i imkanalen.

Om imkanalen inte är rengjord från fett och smuts sprids elden otroligt snabbt upp i kanalen och skadan på huset eller bostaden blir värre än det hade behövt bli. Då nära hälften av alla husbränder startar i köket* bör en välskött köksfläkt och tillhörande imkanal vara en självklarhet för alla husägare.

*Källa: Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

Akono Ventilation ser till att din kökskanal är fri från fett och smuts. Det är inte bara sänkt brandspridningsrisk som är resultatet av detta arbete utan du får även en fläkt som arbetar effektivare vid matlagning. Du får då mindre matos som stannar kvar i köket vilket sätter sig i kläder och tyger.

Fackmannamässig skötsel av imkanal och fläkt förlänger dessutom levnadstiden för enheten. Vid regelbunden användning rekommenderar Akono Ventilation en rengöring vartannat till vart tredje år.

Västerviks-Tidningen följde nyligen med oss ut på jobb för att uppmärksamma behovet av rengöring av frånluftsventilationen i köket. Det reportaget hittar ni här.

På vår blogg kan du också läsa mer om de tekniska detaljerna bakom frånluftsventilationen i köket.

Kontakta oss idag för mer information om våra tjänster eller en bokningsförfrågan!