020-123 900 [email protected]

Rengöring av värmepump

Visste du att din luftvärmepump tappar upp till 30% av sin kapacitet efter bara tre år? En rengjord luftvärmepump ökar markant livslängden på din enhet.

Spara pengar och energi med rengöring

Precis som med andra saker i ditt hem så som ny olja i bilen, avfrostning av kylskåp och nya takpannor på huset så behöver även luftvärmepumpen servas med jämna mellanrum för att fungera så bra som möjligt. Värmepumpar är numera ganska vanliga i svenska hus då de är en smart och energisparande lösning och en välservad värmepump håller längre och arbetar mer effektivt.

Detta ingår i värmepumpsrengöring från Akono Värme:

RENGÖRING AV INNERDEL:

RENGÖRING AV GROVFILTER

RENGÖRING AV KONDENSORN

RENGÖRING AV FLÄKTHJUL

INNERDEL FORTS.:

RENGÖRING AV DROPPSKÅL

TVÄTT AV KONDENSOR

RENGÖRING AV DROPPSKÅLEN FÖR KONDENSVATTEN

RENGÖRING AV UTEDEL:

INVÄNDIG RENGÖRING AV SMUTS

RENGÖRING AV FLÄKTBLAD

RENGÖRING AV FÖRÅNGARE VID BEHOV

Rengöring

Filtren på pumpen är till för att fånga och hålla smuts och damm borta från pumpens inre då om luftpassagen blockeras så minskar effekten och risken för skador ökar. Därför är det viktigt att rengöra filtret regelbundet och byta ut det vid behov. All smuts fastnar inte i filtret utan åker in i innerdelens kondensor och fläkt. Detta kan leda till att mögel och bakterier växer till sig och sedan sprids med luften. Samma tumregler gäller utedelen, om den får in smuts eller löv så minskar
effekten och skaderisken ökar. Minskad effekt ger omedelbart utslag på energibesparingen, regelbunden service och rengöring kommer göra att man upptäcker problem tidigt och åtgärda dem innan de fordrar dyra åtgärder. Vi kan hjälpa till med både service och rengöring av din luftvärmepump.

Läs mer på bloggen om vad Akono Värme har att säga om värmepumpar.

Kontakta oss idag för mer information om våra tjänster eller en bokningsförfrågan!