Mathias Rebane – VD
Mathias är Vallentunasonen som vintern 2015 grundade Akono Ventilation. Han visste att rengöring av ventilationskanalerna i hemmet ofta glömdes bort av  husägare och bestämde sig därför för att göra arbetet åt dem med sitt nygrundade företag. Sagt och gjort så står idag Mathias med 15 ventilationstekniker över hela Sverige och växer i raketfart. När Mathias arbetar så vaktar Janne hemmet, en american akita. På helgen lagar Mathias gärna mat till sin sambo och vad det bjuds på beror helt på vilka influenser som matbutiken har att bjuda på just den dagen, men en sak är säker, han är inte rädd för att prova något nytt! Nedanför finner ni alla Mathias fantastiska medarbetare på Akono:

Christian Lagus – Arbetsledare
En Karlstadpåg som flyttat ut på den natursköna Värmländska landsbygden. Tillbringar fritiden med att fiska och jaga för att sedan själv tillaga det på grillen eller i stekjärnet. Sjunger gärna när han är ensam i bilen men att få upp Christian på en scen när det stundar karaoke kommer inte hända. Sitter fastklistrad framför tvn när den svenska gladiatorn Alex The Mauler Gustafsson uppträder på Colosseum.

 Markus Jensen – Taktekniker
Mer information om honom kommer snart.. 🙂
.
.
.
.

Magnus Jonsson – Ventilationstekniker
En av de senaste talangerna på Akono som är född och uppväxt i Malmö. Bor kvar i denna fantastiska stad med sin fru och ett barn. På fritiden färdas Magnus tusen år bak i tiden och ger besökarna på medeltidsmuseet en genuin upplevelse. Dyker gärna på fritiden och har gjort så i både medelhavet och röda havet. Följer även italiensk rally och hockey, men då blir det NHL och inte Redhawks.

 Janne Karlsson – Ventilationstekniker
Denna storfiskare trotsar väder och vind, håvar upp storgäddor 365 dagar om året. Jan är uppväxt i Gamleby, vilket givetvis ligger i Västerviks Kommun i Kalmar Län. När det är riktigt gott, det är när han befinner sig i sin sommarstuga i skärgården, tuggandes på en biff med stekt potatis. Givetvis med ett glas rött vin till det.

Victor Fredh – Ventilationstekniker
Victor bor i samma stad där Robert Gustafsson en gång var uppväxt, närmare bestämt Skövde. Rykten säger att Victor även har figurerat i Jönköpings-Posten. Victor är närmare bestämt uppväxt i Stöpen, en ort med 1400 invånare som huserar ett ICA, en pizzeria och en frisör. På fritiden tittar han gärna på fotboll och då blir det antingen Zlatan eller Arsenal. Lagar gärna egen mat och då med influenser från det asiatiska köket, i synnerhet Thailänskt. Extra egenskap: ödmjuk.

Bild Johan AkonoJohan Skoglund – Ventilationstekniker
Född, uppväxt och boendes i Göteborg. Gillar att mecka med bilar och cyklar på fritiden. Bilen som får mest kärlek är en importerad amerikanare, en 1952 Nash. Johan använder inte bara motorolja utan även oljefärg när han målar på duk. I skolan sålde han sina mästerverk till lärare och elever. Totalt ointrsserad av sport må han vara men gör en grym italiensk pasta med fyllning och hemmagjord tomatsås.

Christopher Litén – Ventilationstekniker
Sex månader på Akono har Litén hunnit med. Han bor i Sala, där han även är född och uppväxt. Vid 11 års ålder tog han kappsäcken och flyttade till Nödinge och där stannade han tills studenten tagits på fordonsprogrammet i Göteborg. Till mat blir det grillat (såklart!) och efter middagen tar han fram gitarren. Favoritlag: Änglarna.

Bild Jan Akono Jan Kahju – Ventilationstekniker
Jan bor, enligt citat ”på landet” och med landet menar han tjugo minuter från Norrköping på en halvö som går ut i Bråviken och Östersjön. Han är även uppväxt i dessa krokarna och trivs som fisken i vattnet där det är lugnt och skönt. Förutom fin natur och den kustnära placeringen så njuter Jan av fiske och kantarelljakt. Fast så lugnt är det inte för Jan kör gärna cross i skogen och favoritlaget i speedway är (såklart) Vargarna. Lagar självklart sin egen mat och då blir det en rejäl köttbit som slängs på grillen.

Andro Olesk – Ventilationstekniker
Andro är klippan som är uppväxt i gemytliga Ösmo och numera bor i något mer city-nära Vendelsö i Haninge. Sport är inte det stora intresset utan det är naturnära upplevelser för hela slanten. Fiske är ett genomgående intresse på Akono och om han får välja ska det kombineras med camping. Behöver vi ens säga att det är grillat som gäller för Andro? Bonus: arbetar även som tillsynsman på fritiden.

 Alexander Broberg – Ventilationstekniker
Alexander är en av Akonos mer rutinerade rävar. Bor i Lerum, närmare bestämt i ett hus djupt inne i skogen. Är uppväxt på västkusten och är bilfanatiker. Även en träningsnarkoman som är på gymmet 05:00 och har armar som är bredare än en vanlig mans lår. Tränar man mycket är det viktigt att äta bra mat och Alexander är en riktig gourmé. Dold talang: problemlösare.

Magnus Tuvesson – Taktekniker
Är det en fågel? Är det ett flygplan? Nej, det är Magnus Tuvesson som tvättar tak! Akonos biffiga taktekniker är uppväxt i Södra Sandby men bor numera i parkernas stad, Malmö. Det är inte bara takvagnar och högtryckstvättar som han bär runt på utan även hantlar och stänger. Kanske är det därför Magnus barn kallar honom för Hulken? Inte helt otippat är det proteinrik mat som gäller för Magnus. Ska vi tippa på kyckling?

 Peter Strand – Kyltekniker
En av våra nyanlända medarbetare i form av en kyltekniker med många års erfarenhet. Detta är en herre med ett jädrans anamma och ett kreativt tänkande utöver det vanliga. Med hus på landet går verktygen alltid varma och hade sambon accepterat det hade de nog tagit över hela huset.
.

Ginger – Maskot
Här kommer Ginger! Akonos maskot och stora stämmningsspridare. Hon är ett yrväder som gillar människor, fram för allt de som har snacks att bjuda på. Favoritmaten är ägg och banan. På fritiden gillar Ginger att gräva. Att gräva är ett slitsamt göra och därför brukar hon alternera denna syssla med att sova. Gingers dolda talang är att brösta upp sig och stå på baktassarna.